Vergeten Sociologie

verzamelde columns


eBook
Pages: 70
Language: Dutch
ISBN: 9789491690020
Publication date: 25/02/2014
5.99 €
VAT included
Instant download after purchase
ePub e-book format ePub e-book format
Mobi / Kindle format Mobi / Kindle format
Also sold in:
ThaliaWeltbildApple iBooksBarnes & NobleCasa del Libro
Boekbesprekingen verschenen in Sociologie Magazine
Vergeten Sociologie bespreekt onbekendere boeken van Nederlandse sociaal-wetenschappers en is geïnspireerd op de columns van de Poolse schrijfster Wislawa Szymborska (1923-2012), verzameld in Onverplichte lectuur. Deze 21 columns verschenen eerder in Sociologie Magazine (2009-2014).

Vergeten Sociologie is een reis door verlaten geraakte gebieden der Nederlandse sociologie. De 21 columns bieden antwoord op vragen als: Hoe repareren we het 'sympathieverband' van de samenleving? Wat moeten we lezen nu alles beschikbaar is? En moeten we anderen onze favoriete verblijfplaats wel toevertrouwen? Ook zijn er praktische ontdekkingen, zoals dat het nuttig is een ham in huis te hebben voor een eventuele begrafenis. Of hoe het mogelijk is elkaar eerst uit te schelden om daarna ridderlijk te dineren. Snelle lezers genieten bovendien van een samenvatting van de geschiedenis van de Nederlandse sociologie in slechts één alinea. In Vergeten Sociologie is elk boek opnieuw een ontdekking en een gevaarlijk kennisjuweel.

Besproken auteurs o.a.: Jo Boer; C.I. Dessaur; Milikowski; Fred Polak; Annie Romein-Verschoor; Kars Veling; Johan Goudsblom; Leo Rademaker; Norbert Elias; Anil Ramdas; Lau Mazirel; Johan Huizinga; Frederik Van Heek; Marja Gastelaars; Siegwart Lindenberg en Frans Stokman.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Ellie Smolenaars (1967) is sociaal-wetenschappelijk onderzoeker en wetenschapsjournalist. Ze schrijft over sociologie, samenleving en sociale zekerheid, (e-)doceert sociologie in het hoger onderwijs, is hoofdredacteur van Sociologie Magazine en leeft een heterotopia op het Oost-Duitse platteland. Bezoek Social Research & Journalism / http://elliesmolenaars.wordpress.com/ en ontdek Wendorf Academy.

If you like this ebook, you might also like:

© 2021 XinXii [nl] - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian